Άρθρα

.

Ένα διαφορετικό σχολείο στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, από την Χριστίνα Νομικού (εκπαιδευτικό/διευθύντρια του 7ου ΔΣ Αγ. Δημητρίου)
...Στα μέσα Ιουνίου, όταν τα νηπιαγωγεία και  τα δημοτικά σχολεία έκλειναν, ένα άλλο σχολείο, διαφορετικό, άνοιγε τις αίθουσές του να υποδεχτεί χαμογελαστά παιδάκια, με ζωηρά μάτια και όρεξη για ζαβολιές, όπως όλα τα παιδιά στον κόσμο ...                                                                       Περισσότερα: ΕΔΩ


Μια ομάδα σε "σχέση" (Δίκτυο τέχνης και Δράσης)      από την Άννα Λιόλιου, εκπαιδευτικός-Εικαστικός)                    "Δεν το περίμενα πριν δύο χρόνια όπου γύρισα από την Αμερική ότι θα μπορούσα να βρω έναν χώρο όπου θα γινόμουν κατανοητή. Όχι επειδή ήμουν προϊδεασμένη, αλλά επειδή έτσι αποδεικνύονταν. 

Η κοινωνική οργάνωση στην Ελλάδα τείνει να είναι τετράγωνη. Εγώ δε τα καταλαβαίνω αυτά...."
 Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε:ΕΔΩΕλληνικό σχολείο. Όπως λέμε φυλακές Κορυδαλλού;

(από την Ελένη Καραγιάννη, για το ένθετο της Αυγής, για την Εκπαίδευση, το ΠΑΙΔΕΙΑ & ΚΟΙΝΩΝΙΑ (τεύχος 109).
"Οι παρακάτω  σκέψεις προέκυψαν μετά από την επίσκεψή μου στην φυλακή του Κορυδαλλού σε ένα πρόγραμμα υποστήριξης των οροθετικών κρατουμένων που διοργανώνει η οργάνωση "Θετική Φωνή".Αν κάποιοι θεωρήσουν "βλάσφημη" την απόπειρά μου αυτή να συγκρίνω το σχολείο με τις φυλακές, λυπάμαι. Κάποιοι άλλοι και θέλω  να πιστεύω οι περισσότεροι θα "καταλάβουν".
  Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε:ΕΔΩ


Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΟΥΚΛΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ “ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ” ΠΑΙΔΙΑ (από την Ελένη Καραγιάννη, εικαστικός) 
".. αυτό το εγωκεντρικό, ναρκισσιστικό και κακοποιητικό σύστημα φτιάχνει γιορτούλες και φιέστες για την Αποδοχή του διαφορετικού και το αντιρατσιστικό μήνυμα αλλά μέσα στις τάξεις αναγνωρίζει ως ψυχικά υγιείς μόνο εκείνους τους μαθητές που καταφέρνουν να καθίσουν ακίνητοι στο θρανίο τους για 7 ώρες,... Αυτός ο ευνουχισμός επισφραγίζεται μέσα στο άβατο της ελληνικής οικογένειας.."
Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε: ΕΔΩ
"Εμψυχώνοντας τον εμψυχωτή" (από την Ελένη Καραγιάννη, εικαστικός)
..Και εκεί λοιπόν μέσα σε αυτό το εχθρικό για την παιδική ηλικία περιβάλλον, συμβαίνει κάτι μαγικό.Στο ελληνικό σχολείο του μη μιλάς και μη γελάς, για μια μόνο φορά την εβδομάδα μπαίνει στην τάξη ένας Παράξενος.Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε:ΕΔΩ 
Kέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: ανάγκη ανανέωσης ενός σημαντικού θεσμού, άρθρο της Χριστίνας Νομικού (δασκάλα και διευθύντρια του 7ου Δ.Σ. Αγίου. Δημητρίου Αττικής.) 

...Στην πορεία προς την αειφορία, έχει αναγνωριστεί και διατυπωθεί, από την παγκόσμια κοινότητα, ο ρόλος της εκπαίδευσης..  

Για να διαβάσετε όλο το άρθρο πατήστε : ΕΔΩ  

Επίδραση προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε πολυπολιτισμική τάξη, άρθρο της Χριστίνας Νομικού (δασκάλα και διευθύντρια του 7ου Δ.Σ. Αγίου. Δημητρίου Αττικής.)

Για να διαβάσετε το άρθρο πατήστε : ΕΔΩ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου